Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– kalafior
– jajko
– mąka
– mleko
– tłuszcz
– bułka tarta
– pieprz, sól

Sposób przyrządzania:
Kalafior wrzucić do garnka z gotującą się, osoloną (ok. 1 łyżki, w zależnosci od ilości kalafiora) wodą, trzymać aż zrobi się taki pośrodku ;D nie może być zbyt twardy, ani zbyt miękki. Teraz wystarczy zrobić zwykłą panierkę, czyli do miseczki wbić jajko, dolać odrobine mleka, posolić, popieprzyć i wymieszać (musi być jednolita konsystencja). Kalafior podzielić na nieduże kawałki, maczać w jajku, mące, jajku i bułce. Następnie smażyć na głębokim tłuszczu.


Nadesłał/a: ada-soad