Panierowane kalafiorki
Składniki:
– kalafior
– jajko
– mąka
– mleko
– tłuszcz
– bułka tarta
– pieprz, sól
Sposób przyrządzania:
Kalafior wrzucić do garnka z gotującą się, osoloną (ok. 1 łyżki, w zależnosci od ilości kalafiora) wodą, trzymać aż zrobi się taki pośrodku ;D nie może być zbyt twardy, ani zbyt miękki. Teraz wystarczy zrobić zwykłą panierkę, czyli do miseczki wbić jajko, dolać odrobine mleka, posolić, popieprzyć i wymieszać (musi być jednolita konsystencja). Kalafior podzielić na nieduże kawałki, maczać w jajku, mące, jajku i bułce. Następnie smażyć na głębokim tłuszczu.
Nadesłał/a: ada-soad
2 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
dobre;)
smakowało mi. Dodam, że wbrew pozorem jest strasznie sycące =D
Umieram…:)
Kalafiorki są rulez !! Pyszne