Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:
– 1 duży patison
– 2 cukinie
– 4 pomidory
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 2 filiżanki kuskusu
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– bazylia, oregano
– garść rodzynek
– sól i pieprz

Sposób wykonania:
Zaparzyć pomidory, usunąć skórkę i pokroić. Cukinię obrać ze skórki, pokroić.
Patisona umyć, odkroić górną część, usunąć miąższ i pestki. Gotować patisona przez 10-15 minut. Pozostawić w ciepłej wodzie, aż farsz będzie gotowy.
Pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek usmażyć na oleju, dodać cukinię i smażyć 2 minuty na małym ogniu. Dodać przyprawy (z rodzynkami), dolać trochę wody i wrzucić kuskus. Przez 5 minut dusić na małym ogniu.
Wypełnić usmażoną mieszanką ciepły patison, przykryć odciętą górną częścią i podawać natychmiast.


Nadesłał/a: Vjesja