Makaron razowy z cieciorką i kapustą
Składniki:
– szklanka suchej cieciorki (namoczyć na noc)
– makaron razowy grubszy
– kapusta biała (teraz najsmaczniejsza, bo wiosenna)
– cebulka, por, czosnek, przyprawy
Wykonanie:
Cieciorkę wcześniej namoczoną ugotować z glonem kombu lub z cząbrem do miekkości. Ugotować makaron pilnując by nie był za miękki.
Do garnka wlać oliwę z oliwek lub inny dobry olej, podgrzać, wrzucić trzy pokrojone ząbki czosnku, chwilke przesmażyć. Dodać pokrojoną cebulkę, kawalek pora, po chwili poszatkowaną kapustę, pieprz ziołowy, tymianek, bazylię (+co kto lubi). Całość dusić ok. 5-10 minut. Następnie dodać wcześniej ugotowaną cieciorkę, makaron, sos sojowy, ewenualnie sól, wymieszać.
Danie obiadowe lub ciepła kolacja, mocno energetyczna. Smacznego.
Nadesłał/a: Magnolia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.