Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– puszka pomidorow, albo 4-5 swieżych
– czosnek
– oliwa z oliwek
– przyprawy (polecam przyprawę do kuchni włoskiej i meksykańskiej oraz tymianek, sól, troche cukru, pieprz)
– duuuużo posiekanej swiezej bazylii (ponad garsc)

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekany drobno czosnek (tylko nie przypalić, bo będzie gorzki (: ) Następnie pomidory z puszki (lub obrane i pokrojone w kostkę świeże pomidory) i przyprawy (wg uznania) na sam koniec dodajemy bazylię. Co do makaronu, najlepiej kupić oryginalny włoski, a do gotującej się wody dać trochę soli i oliwy (żeby makaron się nie sklejał) i np. kilka listków bazylii (makaron będzie miał wtedy taki posmak 🙂
Smacznego!


Nadesłał/a: Nalia