Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Nazwa pochodzi od miasta, w którym nauczyłam się ją robić (wielkie dzięki Asiu!) 😉
Dobra alternatywa dla typowej sałatki greckiej, idealna na rodzinne kolacje.
Przygotowanie zajmuje ok. 20min.


SKŁADNIKI:
– pół średniej główki kapusty pekińskiej
– 2 pomidory
– 1 ogórek
– pół kostki (ok.140g) sera feta
– czarne oliwki (opcjonalnie)
– 2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
– bazylia i pieprz ziołowy

WYKONANIE:
Kapustę posiekać. Pomidory pokroić na cząstki, a ogórka i fetę w kostkę. Oliwki pokroić w krążki.
Dodać majonezu lub jogurtu, przyprawić pieprzem i bazylią (hojnie! 😉 ) i dokładnie wymieszać.

SMACZNEGO! 🙂


Nadesłał/a: Aquedita