Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone



Składniki:

  • 8 grzybów shii-take
  • 3 kieliszki słodkiego wina
  • 3 małe cebule
  • 1 oberżyna
  • 1 banan
  • garść startych orzechów
  • 10 ziemniaków
  • sól, pieprz


Sposób wykonania:

Grzyby umyć, posypać solą, pieprzem i przez 5 minut gotować w winie. Wyjąć z wina, osuszyć, pokroić (nie za drobno). Oberżynę, cebulę i banana pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dołożyć starte orzechy, pokrojone grzyby i ok. 30 min. razem dusić.

W międzyczasie ugotować obrane ziemniaki. Pokroić je w kostkę i ułożyć część na dnie naczynia żaroodpornego. Resztę ziemniaków wrzucić do uduszonej mieszanki i wszystko razem ułożyć na ziemniakach w naczyniu żaroodpornym.

Zapiekać w piekarniku przez 10 minut przy temperaturze 180°C.



Nadesłał/a: Vjesja