Zapiekane shii-take
Składniki:
- 8 grzybów shii-take
- 3 kieliszki s
Sposób wykonania:
Grzyby umy
ć, posypać solą, pieprzem i przez 5 minut gotować w winie. Wyjąć z wina, osuszyć, pokroić (nie za drobno). Oberżynę, cebulę i banana pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dołożyć starte orzechy, pokrojone grzyby i ok. 30 min. razem dusić.W mi
ędzyczasie ugotować obrane ziemniaki. Pokroić je w kostkę i ułożyć część na dnie naczynia żaroodpornego. Resztę ziemniaków wrzucić do uduszonej mieszanki i wszystko razem ułożyć na ziemniakach w naczyniu żaroodpornym.Zapieka
ć w piekarniku przez 10 minut przy temperaturze 180°C.Nadesłał/a: Vjesja
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.