Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– 6 marchwi
– 4 pietruszki
– 0.5 selera
– 1 por
– 1 cebula
– 6 dkg masła
– 1 łyżka mąki
– 25 dag makaronu ugotowanego na pół miękko
– majeranek
– imbir
– papryka mielona
– sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

Wszystkie warzywa po oczyszczeniu pokroić w paski, zalać w wrzątkiem, włożyć połowę masła. Przykryć i gotować 20 min.
Przygotować z pozostałego masła i mąki jasną zasmażkę i zaprawić nią zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, imbirem i papryką.
Przed podaniem wymieszać z makaronem i zagotować.
Dla podniesienia wartości smakowej można flaczki te doprawić przed podaniem 30 dkg startego sera.


Nadesłał/a: Slayereczka