Zupa-krem z cukini
Szybkie, niskokaloryczne (porcja 150 kcal), a co najważniejsze, smaczne danie.
Składniki (na 2 porcje):
Sposób przyrządzania:
Bulion zagotować (odlać 0,5 szklanki). Do gotującego się bulionu dodać pokrojoną w talarki cukinię i ziemniaki oraz papryke pokrojoną w drobną kosteczkę. Gotować 10 min. W odlanej wcześniej 0,5 szklanki bulionu rozrobić mąkę, można też wsypac tam od razu przyprawy. Bulion z mąką wlać do gotującej się zupy, mieszając. Gotować 15-45 min bez przykrycia w zależności jakiej konsystencji chcemy mieć zupę, mieszając od czasu do czasu. Jeżeli ktoś chce, może do gotującego się bulionu wsypac 2 łyżki suchej kaszy jaglanej, albo na koniec posypać zupę grzaneczkami, jednakże zwiększy to kaloryczność potrawy. Smacznego! 🙂
Nadesłał/a: Szatanica
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.