Papryka nadziewana soją z grilla
Kiedy rodzina kładzie na grilu zwłoki zwierząt… ja wyjmuję z zamrażalnika moją wegeteriańską specjalność :]
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Papryki ostrożnie przekroić na 2, 3 lub 4 części (w zależności od tego jaki mają kształt), wyjąć gniazdka nasienne.
Obrać cebule, pietruszki, marchewki, pokroić je w kostkę i dusić w rondelku lub na patelni aż staną się miękkie. Dodać do ugotowanej soi. Pokroić bazylię i natkę pietruszki i również dodać. Przyprawić według uznania. Wszystko starannie wymieszać.
Do łódeczek z papryk włożyć po małym plasterku żółtego sera. Każdą napełnić przygotowanym farszem i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grilu z obu stron, aż papryki zrobią się miękkie.
Życzę smacznego!
Nadesłał/a: sopocianka
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.