Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszny, sycący, delikatny i puszysty omlecik.


Składniki:

  • jakieś grzybki
  • 2 cebulki
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki mąki
  • olej
  • przyprawy wg. uznania: sól, pieprz, wegeta, zioła itp.

    Sposób przyrządzania:

    – czyste i pokrojone grzyby gotujemy przez 10 min. w wodzie z dodatkiem przypraw, odcedzamy
    – grzyby podsmażamy z pokrojoną cebulką, dodajemy przyprawy
    – z białek ubijamy pianę, powoli dolewamy żółtka, dodajemy mąkę i przyprawy, dodajemy grzyby z cebulką i delikatnie mieszamy
    – omlet smażymy na rozgrzanym oleju, na słabym ogniu po obu stronach, łącznie przez około 10 minut


    Nadesłał/a: Michalina