Cukinia zapiekana z serem i pomidorami
Potrawa łatwa i tania. Kaloryczność : 146 kca l(100g), czas przygotowania : 45 min
Składniki (na 2 osoby):
Wykonanie:
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, środki wydrążyć łyżeczką tak, aby powstały łódeczki. Wydrążony miąższ pokroić na drobne kawałki. Pomidor obrać ze skórki, też pokroić.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, ziarno słonecznika, natkę pietruszki, posolić i lekko podsmażyć. Dodać miąższ z cukinii i pokrojone pomidory, jeszcze chwile smażyć.
Następnie gotowym farszem wypełnić nasze łódki z cukinii, a potem posypać je startym serem.
Zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temparatury 120 C, pilnować, żeby ser się nie przypalił.
Można podaważ z ryżem.
Nadesłał/a: kalunia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.