Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Potrawa łatwa i tania. Kaloryczność : 146 kca l(100g), czas przygotowania : 45 min


Składniki (na 2 osoby):

  • 1 cukinia
  • 1 pomidor
  • 15 dag startego sera żółtego
  • 1 ząbek czosnku
  • ziarno słonecznika
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek

    Wykonanie:

    Cukinię przekroić wzdłuż na pół, środki wydrążyć łyżeczką tak, aby powstały łódeczki. Wydrążony miąższ pokroić na drobne kawałki. Pomidor obrać ze skórki, też pokroić.
    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, ziarno słonecznika, natkę pietruszki, posolić i lekko podsmażyć. Dodać miąższ z cukinii i pokrojone pomidory, jeszcze chwile smażyć.
    Następnie gotowym farszem wypełnić nasze łódki z cukinii, a potem posypać je startym serem.
    Zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temparatury 120 C, pilnować, żeby ser się nie przypalił.
    Można podaważ z ryżem.


    Nadesłał/a: kalunia