gryczana pychotka ;)
łatwe w przygotowaniu i zaskakująco smaczne
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Cebulę zeszklić na tłuszczu. Wsypać kaszę i kurkumę, zalać bulionem i gotować 15 min.
Odlać nadmiar bulionu, dodać pokruszony twaróg, słonecznik, włożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć pokrojonym pomidorem, posypać ementalerem. Zapiekać 30 min. w temp. 200 st. C.
Można sobie ułatwić i zrobić tak:
Podsmażyć cebulę, dodać kaszę i wszystkie pozostałe składniki.
Chwilę smażyć. Na koniec posypać serem i przykryć przykrywką, aż ser się rozpuści.
Nadesłał/a: daffnia
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
pycha ale z innym serem!
Smaczne, ale..pod warunkiem zmiany sera! może to kwestia gustu, ale ementaler podpieczony nadaje potrawie nieznośny smak, bardzo źle się kojarzący. natomiast sama kasza plus twaróg itp super. Także smaczne, pod warunkiem zmiany sera żółtego na zwykły,
chyba że ktoś zna ementaler i jest jego fanem