Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

łatwe w przygotowaniu i zaskakująco smaczne


Składniki:

  • czerwona cebula;
  • biała cebula;
  • woreczek kaszy gryczanej;
  • łyżka masła lub oleju do smażenia;
  • bulion warzywny (ok. 350-400 ml);
  • łyżeczka kurkumy;
  • 100 g tłustego twarogu;
  • pomidor;
  • 50 g ementalera;
  • 2 łyżki ziaren słonecznika;
  • sól

    Sposób przyrządzania:

    Cebulę zeszklić na tłuszczu. Wsypać kaszę i kurkumę, zalać bulionem i gotować 15 min.
    Odlać nadmiar bulionu, dodać pokruszony twaróg, słonecznik, włożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć pokrojonym pomidorem, posypać ementalerem. Zapiekać 30 min. w temp. 200 st. C.

    Można sobie ułatwić i zrobić tak:
    Podsmażyć cebulę, dodać kaszę i wszystkie pozostałe składniki.
    Chwilę smażyć. Na koniec posypać serem i przykryć przykrywką, aż ser się rozpuści.


    Nadesłał/a: daffnia