Sałatka Meksykańska
SKŁADNIKI:
– 1 kostka (155 g) tofu wędzonego,
– 1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli,
– 1 szklanka ugotowanych ziaren kukurydzy,
– 1 mała cebula,
– 1 pęczek szczypiorku,
– 3 łyżki majonezu,
– 3 łyżki sosu pomidorowego,
– 3 płaskie łyżki słodkiej papryki,
– 3 łyżki meksykańskiej przyprawy chili,
– sól do smaku.
WYKONANIE:
Tofu i cebulę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać.
Wymieszać z odsączoną fasolą, kukurydzą i pozostałymi składnikami sałatki.
Odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Nadesłał/a: ania szczecin
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.