Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 7 średniej wielkości pieczarek
  • ćwiartka świeżej czerwonej papryki
  • pół średniej marchewki
  • 1 mała cebula
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • olej lub oliwa z oliwek
  • koperek suszony

    Sposób przyrządzania:

    Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
    Umyj pieczarki i wytnij z nich delikatnie nóżki.
    Cebulę i paprykę posiekaj w drobną kosteczkę.
    Połowę marchewki zetrzyj na tarce na najgrubszych oczkach.
    Warzywa wymieszaj ze sobą i przypraw solą i pieprzem.
    Wnętrze pieczarek posyp hojnie curry.
    Włóż nadzienie warzywne do pieczarek.
    Każdą z nich polej 1 łyżeczką oliwy lub oleju i posyp koperkiem suszonym.
    Poukładaj pieczarki na blasze obłożonej folią aluminiową.
    Wstaw danie do piekarnika na 15 minut.
    Gotowe.


    Nadesłał/a: waszakicia