Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Potrzebne nam będą:
– pomidory

– pieczarki

– papryka x3 kolory

– kabaczek lub cukinia

– ewentualnie patison

– czosnek

– granulat sojowy

– oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Na patelni (dużej i głębokiej) na oliwie z oliwek podsmażamy granulat sojowy. Dodajemy odrobinę czosnku, doprawiamy czym chcemy (np. zioła, sól, pieprz, wegeta). Siekamy wszystkie warzywa. Dorzucamy do granulatu. Mieszamy i czekamy, aż soki wypłyną. Jeżeli się przypala dolać wody. Doprawiamy. I gotowe! Można podawać z ryżem.
Na to wrzucić makaron i wymieszać.
Podawać posypane orzechami włoskimi.
Do popicia dobry jest sok z pomarańczy.


Nadesłał/a: Sashi