Tortilla pieczarkowo – warzywna z ryżem Amelii
Smaczne, proste w przygotowaniu i zajmuje tylko 30 min!!!
Składniki (na 2 osoby):
Sposób przyrządzania:
Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie opłukać paprykę, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie umyć pieczarki, pokroić i również podsmażyć, aż do wyparowania wody (po wrzuceniu do rondelka posolić).
W tym samym czasie pokroić żółty ser w paseczki oraz rozbić jajka, rozmącić do jednolitej masy i doprawić solą, pieprzem i rozmarynem . Później do grzybów dodać paprykę, fasolę oraz kukurydzę. To wszystko razem wymieszać i dodać ryżu a następnie przygotowane jajka.
Smażyć do ścięcia jajek, kolejno dodać ser i mieszać aż się roztopi. Można jeszcze doprawić solą i pieprzem według własnego uznania.
Smacznego!!! =)
Nadesłał/a: Amelia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.