Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Smaczne, proste w przygotowaniu i zajmuje tylko 30 min!!!


Składniki (na 2 osoby):

  • 1 woreczek białego ryżu (100g)
  • ok. 10 średnich pieczarek
  • 2-3 jajka
  • zielona papryka
  • 100g czerwonej fasoli z puszki
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 70g kukurydzy (pół małej puszki)
  • sól, pieprz, rozmaryn
  • olej

    Sposób przyrządzania:

    Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie opłukać paprykę, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie umyć pieczarki, pokroić i również podsmażyć, aż do wyparowania wody (po wrzuceniu do rondelka posolić).
    W tym samym czasie pokroić żółty ser w paseczki oraz rozbić jajka, rozmącić do jednolitej masy i doprawić solą, pieprzem i rozmarynem . Później do grzybów dodać paprykę, fasolę oraz kukurydzę. To wszystko razem wymieszać i dodać ryżu a następnie przygotowane jajka.
    Smażyć do ścięcia jajek, kolejno dodać ser i mieszać aż się roztopi. Można jeszcze doprawić solą i pieprzem według własnego uznania.

    Smacznego!!! =)


    Nadesłał/a: Amelia