Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki: (porcja dla 3-4 osób)

  • 4-5 garści makaronu kokardki
  • 2 małe cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwa
  • zioła prowansalskie
  • ocet balsamiczny
  • rukola
  • mozzarella
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzania:

    Cukinie pokroić w półplasterki, pomidory w ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cukinie, dodać pomidory i posiekany czosnek, doprawić solą, pieprzem, ziołami i octem. Dusić pod przykryciem piec minut. Dorzucić ugotowany al dente makaron, wymieszać, obłożyć plastrami mozzarelli i zostawić pod przykryciem na kolejne piec minut. Przed podaniem posypać rukolą.