Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 średnie buraki
  • 1 średni ugotowany na parze ziemniak
  • 1 średni pomidor
  • litr bulionu z warzyw
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • posiekane ogórki do przybrania

    Sposób przyrządzania:

    Posiekaj drobno cebulę i podsmaż na oliwie. Zdejmij z ognia i odstaw na bok.
    Obierz i poćwiartuj buraki, zmiel je na papkę. Dodaj kilka łyżek wywaru z warzyw, by ułatwić stworzenie perfeckt papki;)
    W międzyczasie dodaj pomidor i ziemniak, cały czas mieszając dodaj wywar z warzyw. Na koniec-sól i sok z cytryny. Po wlaniu do wazy-ozdób ogórkiem.

    Uwaga: na wpół ugotowana zupa, wystarczająco pożywna by stanowić główny posiłek.