Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 kg grzybów
  • sól
  • czerwona, zielona i żółta papryka
  • cebula
  • 2 pomidory
  • ok. 100 ml oleju

    Sposób przyrządzania:

    1. Cebulę pokrój w cienkie plasterki. Pomidory pokrój na cząstki. Papryki pokrój w grubą kostkę. Grzyby pokrój w cienkie plasterki.
    2. Na mocno rozgrzanej patelni zeszklij cebulę. Wrzuć grzyby i paprykę. Mieszając smaż kilka minut na silnym ogniu. Oprósz solą i pieprzem. Zmniejsz płomień i duś ok. 25 minut.
    3. Na ok. 5 minut przed końcem duszenia dodaj pomidory.
    Gotowe leczo ponownie przypraw. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.


    Nadesłał/a: SurykatkaxD