Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

kotleciki z tofu

Przygotowanie:


Składniki:

  • 60 dag tofu
  • 1 jajko
  • 1 spora cebula
  • 1 kromka chleba tostowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka sosu sojowego lub przyprawy do zup
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ziaren sezamu
  • olej

    Sposób przyrządzania:

    Cebulę zetrzeć na tarce z małymi otworami lub drobniutko posiekać. Tofu dokładnie odcedzić, drobno pokruszyć, wymieszać z jajkiem, posiekana cebulą i pokruszonym chlebem, majonezem oraz mąką. Wyrobić na jednolitą masę, formować niewielkie kulki i obtaczać w ziarnach sezamu. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.
    Z podanej propozycji powinno wyjść ok. 20 kulek.


    Nadesłał/a: SurykatkaxD