Kanapeczki z pastą jajeczną
robią furorę na przyjęciach:)
Składniki:
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, tak samo jajka po wystudzeniu i mieszamy z łyżką majonezu. Możemy pomóc sobie widelcem i ugniatać pastę, tak, żeby była bardziej kremowa;) doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy też szczyptę bazylii. Wszystko razem mieszamy, aż powstanie kremowa masa.
Bagietkę kroimy w kromeczki, tak, żeby powstały małe kanapki (takie na jednego, dwa gryzy;) ) i smarujemy masłem. Nakładamy po łyzeczce pasty na każdą kanapeczkę. Ogórki kroimy w cienkie plasterki i układamy na kanapkach.
Smacznego:)
Nadesłał/a: EvilOne
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.