Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

robią furorę na przyjęciach:)


Składniki:

  • bagietka
  • 3-4 jajka
  • cebulka
  • łyżka majonezu
  • ogórki kiszone
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • masło

    Przygotowanie:

    Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, tak samo jajka po wystudzeniu i mieszamy z łyżką majonezu. Możemy pomóc sobie widelcem i ugniatać pastę, tak, żeby była bardziej kremowa;) doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy też szczyptę bazylii. Wszystko razem mieszamy, aż powstanie kremowa masa.

    Bagietkę kroimy w kromeczki, tak, żeby powstały małe kanapki (takie na jednego, dwa gryzy;) ) i smarujemy masłem. Nakładamy po łyzeczce pasty na każdą kanapeczkę. Ogórki kroimy w cienkie plasterki i układamy na kanapkach.

    Smacznego:)


    Nadesłał/a: EvilOne