Pasta warzywna (na kolację)
Składniki:
– brokuł
– 2 marchewki
– średni por
– garść żółtej i zielonej fasoli
– dwie garści płatków sojowych (nieprażonych, wcześniej zaparzonych)
– trochę chilli, ew. pieprzu cayene
– 5 świeżych listków majeranku
– troszkę świeżego tymianku
– łyżeczka sproszkowanej spiruliny
– obrobina ziaren sezamu
– trochę sproszkowanej papryki słodkiej
– nie dodawać soli!!!
Przygotowanie:
Warzywa gotujemy na parze przez około 15-20 min. Płatki sojowe zaparzamy, pozostawiamy na około 20 minut. Całość miksujemy ręcznym mikserem.
Pasta jest bardzo smaczna, dobra na kolację (białko), ładnie się prezentuje.
Nadesłał/a: Malwa
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.