Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– 2 marchewki
– 2 pietruszki
– 10 dag fasoli zielonej (strączkowa)
– strąk papryki (ja dodałam czerwoną) dla urozmaicenia kolorów
– 0,5 puszki groszku
– 0,5 puszki kukurydzy
– mała puszka koncentratu pomidorowego
– 2 łyżki ketchupu
– Przyprawy: słodka papryka, oregano, pieprz, sól

Przygotowanie (30 min.):

Pokrojone warzywa ugotować w bardzo małej ilości lekko posolonej wody.
Gdy jarzyny zmiękną, dodać posiekaną i podsmażoną cebulę, przecier pomidorowy i ketchup (ja nie dodałam, a i tak wyszło ok), przyprawić do smaku. Do już gotowego dania (na talerzu) można dodać kilka podsmażonych pieczarek.
W przepisie proponują podawać z kluseczkami. Uważam, że każdy wg gustu może jeść gulasz z czym lubi, a nawet jako samodzielne danie – jest bardzo sycący.

Smacznego 🙂


Nadesłał/a: aniaszczecin