Gulasz a la Evil
śmietanowo-cebulowy
Składniki:
Sposób przyrządzania:
W niewielkim garnku gotujemy bulion. Wrzucamy liście laurowe, ziarenka pieprzu, ziela, pokrojony w plasterki ząbek czosnku i odrobinę bazylii (wg uznania). Wrzucami kotlety i gotujemy aż będą mięciutkie. Odsączamy, kładziemy na talerzyk i odstawiamy.
Kroimy cebulę w śreniej grubości pól-talarki. Kotlety jak przestygną kroimy w kostke i wrzucamy na głęboką patalnie z rozgrzanym olejem. Podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprzem. Dorzucamy cebulę i dusimy. Można podlać wodą.
W szklance mieszamy śmietaną i mąkę, dolewamy wody przegotowanej aby masa była płynna, dosyć wodnista. Wlewamy na patelnię, mieszamy i dodajemy bazylię. Jeszcze chwilę dusimy. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami lub ryżem, plus sałatka z zielonych pomidorów.
Jak najbardziej może być w wersji wegan-wtedy samą wodę do mąki, tylko troszkę więcej i trzeba więcej mieszać później na patelni:)
Nadesłał/a: EvilOne
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.