Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1,5 wody
  • Warzywa mrożone
  • 4-5 pieczarek
  • Lubczyk ogrodowy
  • Koperek suszony
  • Sól
  • Papryka mielona ostra
  • Pieprz biały
  • Sól czosnkowa
  • Mąka
  • 1 cebula
  • Liść laurowy
  • 5 ziel angielskich
  • Przecier pomidorowy

    Sposób przyrządzania:

    Warzywa mrożone i pokrojoną w kosteczkę cebulę gotujemy z liściem laurowym i zielami angielskimi.
    Kiedy woda z warzywami się zagotuje to dodajemy przecier pomidorowy.
    Zabielamy mąką. Dodajemy lubczyk ogrodowy, koperek suszony, sól, paprykę mieloną, biały pieprz i sól czosnkową. Dopiero teraz myjemy pieczarki, kroimy w dość grube plastry, wkładamy do zupy i gotujemy przez 5 minut. Gotowe. Bardzo pyszna zupa.


    Nadesłał/a: waszakicia