Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszne śniadanko z pomysłem na tofu


Składniki:

  • 4 kromki razowego chleba
  • koncentrat pomidorowy
  • 2 pieczarki
  • tofu (dowolne – może być twarde, sałatkowe, wędzone)
  • natka pietruszki
  • cebulka
  • cząber (lub bazylia)
  • sól

    Sposób przyrządzania:

    Chleb podzielić na dwie pary komplementarnych kromek. Po wewnętrznej stronie każdej pary posmarować koncentratem pomidorowym. Na jedną stronę położyć plasterki tofu (albo posmarować sałatkowym), posypać cząbrem lub bazylią, następnie plasterki pieczarek, krążki cebuli, natkę, sól. Przykryć drugą kromką z pary. Można po wierzchu lekko posmarować olejem. Wrzucić do grzankownika (takiego „składanego”, że sprasowuje grzankę), zapiec i już!


    Nadesłał/a: kamma