Omlet z lodem i gorącymi malinami
Cudownie kolory białego zmieszane z czerwienią malin… Mniam, z samego wyglądu nie można się oprzeć
Składniki:
Na ciasto:
Na „farsz”:
Sposób przyrządzania:
Białka ubić na szcztywno, dodać szczyptę soli, żółtka, mleko, mąkę (nie miksować!). Wymieszać łyżką i dodawać mąki oraz mleka wg gęstości i ilości jaką pragniemy uzyskać. Dodajemy cukier waniliowy.Omlet pieczemy na patelni, wykładamy na talerz. Maliny gotujemy w garnuszku razem z cukrem. Część loda dajemy na omlet, składamy go (omlet), dajemy na gorę jeszcze odrobinę loda, po czym polewamy gorącymi słodkimi malinami.
I to cała filozofia. Wydaje sie długo, ale po kilku razach idzie mechanicznie. Efekt wizualny i smakowy jest murowany! SMACZNEGO 🙂
Nadesłał/a: Kaśka
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.