Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Smakołyk prosto z drzewa!


Składniki:

  • kilkanaście kiści rozkwitniętej robinii akacjowej
  • szklanka wody lub mleka sojowego
  • kilka łyżek oleju
  • mąka – tyle, żeby wyszło dość gęste ciasto
  • cukier puder

    Sposób przyrządzania:

    Kiście akacji umyć i wysuszyć. Z mąki, oleju i wody (lub mleka) zrobić ciasto podobne jak naleśnikowe, ale gęstsze. Kiście akacji maczać porządnie w cieście i smażyć na głębokim oleju (np. we frytownicy. Gdy ciasto się zazłoci z obu stron (czasem będzie to wymagało przewrócenia kiści na drugą stronę), wyjąć z oleju przy pomocy łyżki cedzakowej i położyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem przesianym przez drobne sitko i zjadać na ciepło!


    Nadesłał/a: kamma