Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • Tofu ala feta
  • 4 ząbki czosnku
  • Otręby pszenne
  • Suszona nać pietruszki
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • 2 bułki
  • Ogórek świeży
  • Pomidor
  • Olej
  • Ketchup

    Sposób przyrządzania:

    Tofu ala feta przepaławiamy na dwa płaty.
    Oprószamy solą i wcieramy z obu stron wyciśnięty czosnek.
    Oprószamy pieprzem i natką pietruszki. Dokładnie obtaczamy w otrębach pszennych.
    Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Kiedy tofu się zarumieni zdejmujemy z patelni i wkładamy do bułek. Do tego wkładamy w bułki pokrojonego w plastry ogórka i pomidora. Polewamy ketchupem.
    Zamykamy bułki.
    Gotowe.


    Nadesłał/a: waszakicia