Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

ala mniammniam:)


Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 4 łyżki cukru (brązowego)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki przyprawy do pierników
  • 2 łyżki karobu – opcjonalnie
  • posiekane orzechy włoskie
  • 1/3 szklanki oleju

    Sposób przyrządzania:

    Przygotowanie: do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, przyprawę, plus szczypta soli; wrzucamy orzechy i mieszamy dokładnie suche składniki; dolewamy olej i ugniatamy ciasto, można dolać odrobinę wody jeśli jest za gęste (ciasto ma byc raczej miękkie i pulchne). Smarujemy olejem brytwankę i wkładamy do niej ciasto; nastawiamy piekarnik na 180*C i pieczemy około 50-55 min.

    Ogólnie jest mniam, więc smacznego!!!


    Nadesłał/a: miko