Wegański piernik
ala mniammniam:)
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Przygotowanie: do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, przyprawę, plus szczypta soli; wrzucamy orzechy i mieszamy dokładnie suche składniki; dolewamy olej i ugniatamy ciasto, można dolać odrobinę wody jeśli jest za gęste (ciasto ma byc raczej miękkie i pulchne). Smarujemy olejem brytwankę i wkładamy do niej ciasto; nastawiamy piekarnik na 180*C i pieczemy około 50-55 min.
Ogólnie jest mniam, więc smacznego!!!
Nadesłał/a: miko
2 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
fuj?
najwyrazniej cos nie tak.szkoda ze sie nie da bo bym chetnie poczestowal Cie takim piernikiem, na serio dobry jest:))
Fuj?
Nie wiem, może ja nie umiem piec ciast ;D.
Proporcje trochę mi nie pasują – 2 szklanki mąki, 1/3 oleju i 4 łyżki cukru? Hm.
50 minut to zdecydowanie za długo, przypalił się pod sam koniec, nie zdążyłam wyjąć.
W ogóle nie urósł (może pierniki takie są, nie wiem)
Niedobry po prosu.
Więcej się za niego nie biorę ;P.