Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • kapusta, marchew, papryka, ziemniaki, pomidor, groch w połówkach
  • kminek, bazylia, pieprz, papryka słodka, imbir, kurkuma, sól

    Sposób przyrządzania:

    Gotujemy namoczony wcześniej groch, w osobnym garczku robimy masale z przypraw, czyli rzucamy przyprawy na olej w w/w kolejności (olej ma zakrywać tylko dno garczka, a ogień ma być jak najmniejszy, tak żeby nie spalić przypraw). Jak tylko wrzucimy przyprawy po chwili trzeba dodać już poszatkowaną kapustę. Kroimy resztę warzyw i wrzucamy je w w/w kolejności. Kiedy już wszystkie warzywa się duszą można wrzucić groch, który rozpłynie się po pewnym czasie. Całość gotujemy do momentu aż marchew i ziemniaki są ugotowane.


    Nadesłał/a: mikolaj