Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składnik:

  • 1 serek homogenizowany waniliowy
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • mąka

    Sposób przyrządzania:

    Serek homogenizowany wymieszać z żółtkiem, łyżeczką proszku do pieczenia, oraz szczyptą soli. Dodawać mąki aż powstanie gęsta masa (taka jak na kluski kładzione łyżką).
    Na rozgrzany, głęboki tłuszcz kłaść łyżką powstałą masę. Powstaną różnego rodzaju (przewaga kulek) kształty. Gdy już racuszki obrócą się na jedną i drugą stronę, i będą przyrumienione, należy wyjąć je z tłuszczu na talerz i posypać cukrem pudrem.
    Pychotka 🙂


    Nadesłał/a: marcelyn