Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Idealny na śniadanie (wersja z płatkami) lub na podwieczorek.


Składniki na 1 porcję:

  • 1 duży, dojrzały banan
  • mleko (ok. 1 szklanki, chociaż to zależy od osobistych upodobań)
  • garść rodzynek, suszonych śliwek, moreli i orzechów laskowych
  • cynamon
  • płatki śniadaniowe, najlepiej kukurydziane

    Sposób przyrządzania:

    Banana pokroić w plasterki i rozgnieść widelcem. Wrzucić do głębokiego naczynia (żeby nie pryskało 😉 i zmiksować, dolewając mleka (im więcej, tym masa będzie rzadsza, ale nie należy przesadzać – to ma być DESER, a nie mleko bananowe!). Przelać do miseczki i doprawić cynamonem. Następnie zmieszać z bakaliami. W wersji śniadaniowej dorzucić płatków kukurydzianych.
    Smacznego!


    Nadesłał/a: natu