Zapiekanka z kaszy gryczanej
pyszne i łatwe do wykonania danie
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Gotujemy kaszę, przekładamy do salaterki, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, parę kropel sosu sojowego, dokładnie mieszamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę, po chwili dodajemy pieczarki, solimy. Podsmażamy parę minut, dodajemy paprykę, ilość dowolna, może być mniej lub bardziej pikantne. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układamy połowę kaszy, na to cebula z pieczarkami, sparzone i obrane pomidory pokrojone w plastry i na to jeszcze zielony groszek; przykrywamy pozostałą kaszą i posypujemy drobno pokrojonym świeżym oregano.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 150 stopni przez 20 minut.
Smacznego
Nadesłał/a: EvilOne
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.