Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– paczka kostki sojowej
– 2 ogórki konserwowe (korniszony:)
– jedna cebula
– olej do smażenia
– keczup, musztarda do smaku
– odrobina cukru, soli i mąki
– przyprawy: może być imbir, listek laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Kostkę sojową ugotoważ wg przepisu, czyli około 20 minut. Odsączyć z wody, odstawić do wystygnięcia.
W tym czasie pokroić cebulę w pół-talarki, rozgrzać olej, po czym wrzucić cebulę i kostkę.
Smażyć kilka minut, następnie zalać wodą, tak, by przykryć zawartość garnka. Dodać pokrojone w kostkę ogórki, przyprawy, sól, cukier. Po kilku minutach dodać po łyżeczce keczupu i musztardy.
Na koniec rozrobić łyżeczkę mąki w odrobinie wody i wlać do naszej potrawy, by ją zagęścić.
Zamieszać i gotowe.


Nadesłał/a: wege