CARROT CAKE ;)
pyszne, rozgrzewające ciasto w sam raz na na osłodzenenie chłodnego, jesiennego wieczoru 😉
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Figi miksujemy w blenderze (lub jakimś innych sposobem robimy z nich masę;)) i mieszamy z olejem; dodajemy marchewkę, wodę, mąkę, siemię, sodę, przyprawy i miksujemy (w razie potrzeby dolewamy trochę wody); powstałą masę (średnio gęstą) wkładamy łyżką do wysmarowanej olejem blaszki (długiej, chudej;)) pieczemy w temp 200 C przez 30-40 min.
Dobra rada: by pominąć jakże fascynującą przyjemność TARCIA na TARCE opatentowałam inny sposób: robie z marchewek sok w sokowirowce, później dodaję do niego pozostały miąższ 😉
SMACZNEGO.
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.