Pomidorowo- ryżowe pole:)
Prosty przepis, proste wykonanie, ot kilka składników..
Efekt – błogi uśmiech na twarzy podczas konsumpcji:)
Potrzebujesz:
Sposób przyrządzania:
Ryż należy ugotować al dente. Cebulę pokrój na malutką kostkę, choćbyś nawet miał płakać:) (podobno niektórzy podczas krojenia cebuli chronią oczy pod plastikowymi goglami do nurkowania :).
Cebulę wrzuć na patelnie, niech się smaży – ale nie dopuść, żeby zbrązowiała!
Do podsmażonej cebuli wlej kilka łyżek koncentratu pomidorowego.
Posmaż z minutę, dopiero po tym czasie wrzuć ryż. Smaż przez kolejną 1min- 2 min.
Proporcje ryżu co do masy cebulowo – pomidorowej wynoszą 2:1.
Posól danie i zadbaj by każde ziarenko ryżu było starannie obtoczone w cebuli i koncentracie.
Bon apetit!
Nadesłał/a: andara
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.