Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Dla wegan. Wymyśliłam dziś takie danie, które okazało się przepyszne


Składniki:

  • kasza gryczana
  • łyżka imbiru
  • cebulka
  • papryka czerwona
  • por
  • bakłażan

    Sposób przygotowania:

    Kaszę gryczaną ugotować z imbirem do miękkości. Cebulkę podsmażyć na patelni. Dodać paprykę i mieszać by oba składniki nie przypaliły się. Bakłażana obrać ze skórki, obciąć końcówkę, wydrążyć miąższ, pokroić w drobną kostkę i dodać do reszty składników. tu uwaga bo bakłażan wchłania olej i prawie natychmiast trzeba dodać świeżego oleju bo się wszystko poprzypala. Na końcu dodać cienko pokrojony por. Danie połączyc z kasza gryczana.
    Smacznego 😀