Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Największa pycha!


Składniki:

  • makaron ryżowy (najlepiej wstążki)
  • szpinak (mrożony lub świeży, bez różnicy)
  • tofu sałatkowe feta (lub tofu naturalne + sos sojowy)
  • czosnek
  • imbir sproszkowany
  • zioła prowansalskie
  • reszta przypraw wg uznania

    Sposób przygotowania:

    W garnku podsmażyć drobno posiekany czosnek (około 2, 3 ząbków w zależności od upodobań). Dodać szpinak, gotować aż zmięknie. Tofu pokroić w kostkę i posypać obficie ziołami prowansalskimi i imbirem.

    Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (zazwyczaj piszą, by zagotować wodę w garnku, zdjąć z kuchenki i wrzucić makaron, odstawić na 5 min. pod przykryciem).

    Kiedy makaron „dochodzi” w wodzie, nalać odrobinę oliwy na patelnię i smażyć tofu, aż się ładnie przyrumieni. Wyłożyć makaron na talerz, polać szpinakiem i dorzucić usmażone kostki tofu. Wymieszać i spałaszować!


    Nadesłał/a: natu