Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

* 40 dag makaronu farfalle (kokardki)
* cukinia
* marchew
* po 0,5 strąka czerwonej i żółtej papryki
* 10 dag brokułów
* 10 dag groszku
* cebula
* 10 dag masła
* tymianek
* sól
* pieprz

Przygotowanie:

Trochę zmodyfikowałam przepis (wykreśliłam tarty parmezan), ale i tak danie jest smaczne.
Cukinię i marchew pokroić, obgotować 5 min. z groszkiem i brokułami.
Na patelni rozgrzać połowę masła, włożyć pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, podsmażyć (raczej udusić).
Dodać obgotowane warzywa, doprawić.
Smażyć 5 min. (ja dusiłam pod przykryciem trochę dłużej – każdy wg uznania). Ugotowany makaron włożyć do miski, wymieszać. Dodać podsmażone warzywa, posypać tymiankiem (ja dodałam suszony tymianek w trakcie przygotowywania dania).
Danie szybkie i smaczne wg mojego gustu smakowego oczywiście.
SMACZNEGO :-).


Nadesłał/a: aniaszczecin