Zupa krem z brokuł
Szybka i prosta w przyrządzeniu zupa -pół krem dla dwóch osób. Jej walorem jest niska cena produktów. Przepis własny.
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Brokuły gotujemy „al dente”.
W drugim garnku startą na tarce pietruszkę, marchew, seler (por wkładamy w kawałku bowiem po ugotowaniu go wyjmujemy) gotujemy przez ok. pięciu minut bez przypraw (warzywa wrzucamy do ok. 500 mil wody).
Po tym czasie dodajemy 1/2 kostki grzybowej, sól oraz pieprz ziołowy.
Gotujemy aż warzywa zmiękną.
Po ugotowaniu warzyw oraz brokuł, miksujemy odcedzone brokuły z wywarem warzywnym.
Po zmiksowaniu łączymy krem z wywarem.
Dodajemy starty czosnek, wg uznania jogurtu (używam go zamiast śmietany) oraz poszatkowaną natkę.
SMACZNEGO !!!
Nadesłał/a: Kornelia…
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.