Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Szaszłyki, które nadadzą się na przekąskę przed daniem głównym.


Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebulki dymki
  • 2 cukinie
  • kilka pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 75 ml oliwy z oliwek
  • gałązka rozmarynu ( może być suszony )
  • sól, pieprz
  • patyczki do szaszłyków

    Sposób przyrządzania:

    Paprykę, cukinię, pieczarki i cebulkę umyj i pokrój na grubsze plasterki. Ząbki czosnku zgnieć, połącz z rozmarynem, sokiem z cytryny, oliwą i przyprawami. W tej mieszance zanurz nadziane na patyczki warzywa i zostaw na 2 godziny. Później szaszłyki włóż do piekarnika, piecz i podawaj ciepłe.

    Ilość składników może być zmieniana w zależności od potrzeby 🙂