Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • kilka cebul,
  • 1-2 ząbki czosnku,
  • sos sojowy,
  • oliwa z oliwek,
  • pieprz.

    Sposób przygotowania:

    Cebulę pokroić w kostkę i włożyć do pojemnika z pokrywką. Dolać sosu sojowego do smaku (uwaga słony!) i oliwy z oliwek (sporo). Dodać posiekany czosnek i pieprz.
    Wymieszać i zostawić na noc w lodówce. Całość razem z sosem suszyć w suszarce do warzyw i owoców lub w piekarniku na 40-45 stopni z uchylonymi drzwiczkami. Jeśli nie macie specjalnego talerzyka do suszarki (sos się wylewa) to można suszyć na foli aluminiowej. Używać jako dodatek do sałatek lub na kanapkę (PYSZNA!- lepsza niż smażona). Jeśli ktoś woli, to zamiast sosu sojowego, można dodać octu jabłkowego i całość posolić do smaku.


    Nadesłał/a: Alexa