Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka oleju (mniejsza)
  • 3-4 łyżki cukru (jeśli ktoś nie je cukru moze być miód, melasa, albo inne tego typu rzeczy)
  • 70 dag wiórkow kokosowych

    Sposób przyrządzania:

    Wszystko wymieszać i lepić w małe kulki. Powinno wyjść okolo 12- 13.
    Piec 25 minut w 180 stopniach.

    Ps. To są proporcje na oko, niech każdy sam sobie ułoży proporcje. Ważne żeby wiórek było więcej niż samego ciasta. Można dodawać także inne zamienniki, np. rodzynki, płatki owsiane, orzechy, co kto lubi;)


    Nadesłał/a: Wege-Aneta