Zupa mus
Składniki:
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy mały garnek do którego wrzucamy: obrane i starte na tarce warzywa (seler, korzeń pietruszki oraz marchewki), pomidora i cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę, drobno posiekane ząbki czosnku i szczypiorek, łyżeczkę siemienia lnianego, sól do smaku, szczyptę kolorowego pieprzu, koperku, gałki muszkatołowej, majeranku, bazylii, słodkiej papryki oraz połamany na drobno liść laurowy oraz zgniecione na miazgę ziela angielskie. Wszystkie składniki zalewamy litrem wody, mieszamy i stawiamy na gaz. Doprowadzamy do wrzenia.
Do osobnej miseczki wlewamy dwie łyżki sosu sojowego, dwie łyżki śmietany 18% i łyżeczkę przecieru pomidorowego. Dodajemy 3-4 głębokie łyżki wywaru z gotującej się zupy i mieszamy. Dolewamy do zupy. Gotujemy do wrzenia. Zdejmujemy z gazu i miksujemy zupę. Ponownie stawiamy na gaz, doprowadzając do wrzenia.
Zupa jest już gotowa. Jest pyszna i ma ciekawy smak. Smacznego.
Nadesłał/a: waszakicia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.