Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 8 łyżek miodu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 35 dag mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta sody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 8 łyżek kwaśnego mleka
  • 28 dag posiekanych daktyli
  • 12 dag posiekanych orzechów

    Sposób przygotowania:

    Masło utrzeć na pulchną masę. Ucierając, dodawać powoli miód. Następnie dodać jajko, sok i skórkę z cytryny. Dokładnie wymieszać. Połączyć z suchymi składnikami i powoli wlewać kwaśne mleko. Następnie dodać daktyle i orzechy. Na koniec wlać ciasto do natłuszczonej formy i piec godzinę w temp. 180 st. C.


    Nadesłał/a: karuś