Zupa kokosowa
Pyszna, wegańska zupa kokosowa. Polecam!!!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Bakłażana umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Paseczki te posypać solą i odstawić na 15 minut (tej soli z umiarem, bakłażan nie ma być słony tylko „wypuścić” gorycz). Paprykę i cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i gotować do miękkości. Kilka minut przed końcem gotowania dodać mleko kokosowe i przygotowanego wcześniej bakłażana (trzeba uważać, aby się nie rozgotował). Doprawić świeżo startym imbirem (tak nie za wiele, bo zupa będzie za ostra :P).
Smacznego.
Nadesłał/a: meska11
2 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
pychotka 🙂
Świetna zupka i co ważne szybka do przygotowania. Ja zamiast imbiru dałam 4 łyżeczki czerwonej ostrej pasty curry, zamiast bakłażana cukinie, i więcej wody. Mleko kokosowe 400 ml bo tyle miała puszka, którą kupiłam, ale spokojnie wystarczyło.
Polecam wszystkim ten przepis!
Mleko kokosowe
Zapomniałam dodać, żeby dodać mleko kokosowe tak ok. 5 minut przed końcem gotowania(:P).