Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszna, wegańska zupa kokosowa. Polecam!!!


Składniki:

  • 1/2 l wody
  • 1/2 l mleka kokosowego
  • duża papryka
  • 2 cebule
  • korzeń imbiru
  • 1 bakłażan
  • przyprawy wg. uznania (pieprz, sól)

    Sposób przygotowania:

    Bakłażana umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Paseczki te posypać solą i odstawić na 15 minut (tej soli z umiarem, bakłażan nie ma być słony tylko „wypuścić” gorycz). Paprykę i cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i gotować do miękkości. Kilka minut przed końcem gotowania dodać mleko kokosowe i przygotowanego wcześniej bakłażana (trzeba uważać, aby się nie rozgotował). Doprawić świeżo startym imbirem (tak nie za wiele, bo zupa będzie za ostra :P).
    Smacznego.


    Nadesłał/a: meska11