Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pasuje do zup typu grochówka, fasolówka czy żurek 🙂


Składniki:

  • 4 dl wody
  • 15 g drożdży
  • łyżeczka soli
  • 100 g mąki graham
  • 300 g mąki zwykłej

    Sposób przygotowania:

    Składniki ciasta mieszamy w dzień poprzedzający pieczenie (jeśli ciasto wydaje nam się za rzadkie, można dosypać mąki, ale z umiarem), po czym wstawiamy na noc do lodówki. Nastepnego dnia ciasto wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem, rozciągamy łyżką na mniej więcej kształt kwadratu, polewamy oliwą i posypujemy gruboziarnistą solą oraz rozmarynem. Pieczemy go w 275 stopniach przez 15 minut. Najsmaczniejszy jest lekko ostudzony, pokrojony w dość spore kwadraty.