Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Jadłam z oporami, bo za selerem nie przepadam, ale jest znakomity!


Składniki:

  • 1 kg selera
  • marchew
  • 2 pietruszki
  • koperek
  • 1,5 kg pieczarek
  • 1,5 szklanki wody
  • 2 łyżki vegety
  • 2 cebule
  • kostka masla roslinnego
  • 3 jaja
  • szklanka bulki tartej
  • pieprz czarny i bialy
  • sól

    Sposób przygotowania:

    Na patelni podsmażamy na masle poszatkowaną cebulę. Seler, marchew, pietruszkę i pieczarki trzemy na tarce, dodajemy do cebuli, dusimy dodając posiekany koperek, vegetę oraz resztę masla. Masę studzimy, dodajemy jajka, bułkę, pieprz i sól. Wkładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy godzinę w temperaturze ok. 180 stopni.