Anielsko-diabelskie curry z tofu a la Wampirek, o wyraźnie tajskim zabarwieniu
Przepyszne curry, łączące smak ostry i słodki.
Składniki:
(proporcje na ok. 2-3 porcje, co, rzecz jasna, zależy od apetytu…)
Sposób przygotowania:
Na początku wrzucamy na patelnię miód, tłuszcz i przyprawy, lekko podgrzewamy. Wrzucamy pokrojoną (np. w poprzek, w talarki) cebulkę i podsmażamy. Zanim się zarumieni dorzucamy tofu i przez chwilę smażymy. Warzywa wrzucamy na patelnię i przykrywamy. Można dodać nieco wody. Dusimy. Kiedy warzywa są miękkie, dodajemy śmietanę i mleko kokosowe. Wszystko razem podgrzewamy parę minut, sprawdzamy, czy potrawa jest dobrze przyprawiona, solimy.
Podajemy z ulubionym gatunkiem ryżu. Sugeruję ryż basmati lub jaśminowy.
Smacznego!!!:)
Nadesłał/a: Anna Siedlecka
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.